Premierul israelian Benjamin Netanyahu va veni în România

WASHINGTON, DC - MARCH 02: In this handout provided by the Israeli Government Press Office (GPO) Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu speaks during the American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) 2015 Policy Conference, March 2, 2015 in Washington, DC. Tomorrow March 3rd Prime Minister Netanyahu is scheduled to address a joint session of the US Congress. (Photo by Amos Ben Gershom/GPO via Getty Images)

Premierul israelian Benjamin Netanyahu va veni în Romînia, anunță ministrul Turismului din Israel, pentru TVR.

Aflat în prima vizită oficială în țara noastră, Yarin Levin a vorbit despre cooperarea economică între cele două țări, dar și despre aniversarea a 70 de ani de relații diplomatice comune.

Cred că ceea ce ar trebui să facem anul acesta pentru a celebra cei 70 de ani de relaţii diplomatice ar trebui să facem ceea ce numim reuniunea G-G, a celor două guverne, şi cum ultima şedinţă comună a avut loc în Israel în 2014, e rândul nostru să fim cei norocoşi şi să facem reuniunea anul acesta, în România. De altfel, acesta este mesajul cu care mă voi întoarce în Israel, mai ales că vrem să punem la punct o mulţime de cooperări bilaterale pe care vrem să le promovăm. O asemenea şedinţă comună va fi nu doar simbolică, ci în avantajul concret al ambelor ţări”, a spus Yarin Levin la Televiziunea Publică.

Mesajul acestuia vine pe un fond extrem de sensibil la nivel local.  Guvernul PSD și președintele Klaus Iohahnis sunt într-o dispută continuă pe tema mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Iersusalim. motiv pentru care șeful statului i-a cerut demisia de mai multe ori premierului Viorica Dăncilă.

Nici Liviu Dragnea nu s-a lăsat mai prejos, și îl acuză pe Iohannis de tentativă de LOVITURĂ DE STAT și îl amenință pe Orban cu închisoarea.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here