Paul Stănescu: În spatele plângerii lui Ludovic Orban împotriva doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă stă președintele Iohannis

Viceprim-ministrul Paul Stănescu a avut o reacție la plângerea penală pe care liderul PNL, Ludovic Orban, a depus-o joi la Parchetul General împotriva premierului Viorica Dăncilă. Stănescu susține că în spatele acestei plângeri stă, de fapt, președintele Klaus Iohannis, pe care îl acuză că „vrea să dispară statul de drept, legitimat de Constituție, și să-și întărească statul paralel care a început să se clatine”.

Astfel, președintele României demonstrează încă o dată, susține Paul Stănescu, că nu este dispus să coopereze decât cu instituțiile sau cu persoanele pe care le poate controla.

„Așa cum a spus și președintele PSD, domnul Liviu Dragnea, noi, membrii PSD, nu suntem slugi, deci nu avem nici un motiv să stăm cu capul plecat. Ar fi bine ca domnul Iohannis să se gândească mai bine și să-și dea seama că nu este un vătaf, ci un președinte ales. Așa cum și PSD este un partid ales cu majoritatea voturilor, iar Guvernul este învestit de Parlament, în urma desemnării prim-ministrului chiar de către Președinte, adică de Iohannis. 

Când faci o plângere penală unui premier pentru că își exercită atribuțiile, e cât se poate de clar că nu dorești ca această guvernare să ducă la capăt un program asumat, care a produs și produce în continuare rezultate bune. Dar, în ultima vreme, constat cu tristețe că domnul președinte a făcut o obsesie în a-i cere demisia premierului. De ce? Vrea din nou un guvern al lui, așa cum declara la începutul lui 2015? Vrea din nou să aibă poporului lui, cum spunea în Malta, în februarie 2017? Sau vrea  din nou să aibă armata lui, așa cum îi spunea domnului Juncker, în 12 mai 2017?”, se întreabă vicepremierul Stănescu.

Este foarte clar că Iohannis vrea să dispară statul de drept, legitimat de Constituție, și să-și întărească statul paralel care a început să se clatine, concluzionează Paul Stănescu într-un comunicat de presă.

„Sau, poate, pur și simplu, a intrat deja în campanie electorală și nu știm noi… Ori poate că se pregătește de vacanța de vară și vrea să lase în urmă niște fumigene care să-i acopere adevăratele destinații turistice și intenții…”, mai arată vicepremierul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here