Documentația parcului ce va fi amenajat pe terenul fostei unități militare, urcată pe SEAP săptămâna viitoare

Proiectul de anvergură al Primăriei Slatina privind transformarea terenului fostei unități militare într-o zonă edilitară de utilitate publică începe să prindă contur practic, în sensul că municipalitatea face primii pași în acest sens.

Documentația pentru licitația privind construirea unui parc modern pe terenul fostei unități militare din Slatina va fi urcată pe SEAP săptămâna viitoare. Anunțul a fost făcut de primarul Slatinei, Emil Moț.

„Documentația privind parcul de pe terenul fostei unități militare va fi urcată pe SEAP săptămâna viitoare. În același timp, am achiziționat proiectul tehnic pentru demolarea celor trei clădiri aflate pe acel teren, acolo unde vom amenaja parcul. Cred că în cel mult două săptămâni va începe demolarea imobilelor”, a declarat, pentru OLT-ALERT, Emil Moț.

În același timp, pe terenul respectiv a fost operată o nouă dezmembrare pentru o 3.500 de metri pătrați pe care va fi construită o creșă cu 40 de locuri, dar și o grădiniță cu 12 săli.

Tot în acea zonă McDonald’s România va deschide un restaurant. Reprezentanții companiei și-au arătat deja disponibilitatea în acest sens, trimițând primăriei o scrisoare de intenție.

„Am purtat discuții cu reprezentanții McDonald’s, dânșii au evaluat oportunitatea de a deschide un restaurant la noi și iată că vineri, 11 mai, am primit din partea dânșilor o scrisoare de intenție concretă”, a precizat primarul municipiului.

Tot acolo va fi construit un cartier de blocuri. De asemenea, se duc tratative că în același perimetru să fi ridicat și un mall.

Terenul fostei unități militare transferat Slatinei sub mandatul lui Darius Vâlcov a fost înapoiat Ministerului Apărării Naționale, în urma unei noi negocieri pe care actualul primar, Emil Moț, a reușit-o cu MApN, schimbând condițiile în care Administrația Vâlcov preluase terenul. Adică, în loc ca municipalitatea să dea la schimbul terenului 48 de apartamente, în noile condiții primăria va finanța reabilitarea unui cămin al Armatei, lucrări cu mult mai puțin costisitoare decât prima variantă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here