Mesaj extrem de dur al lui Dragnea, după plângerea penală împotriva lui Dăncilă: Îl acuză pe Iohannis de tentativă de LOVITURĂ DE STAT și îl amenință pe Orban cu închisoarea

Liviu Dragnea a avut o ieșire extrem de dură după ce Ludovic Orban a depus o plângere penală împotriva sa, dar și împotriva premierului Viorca Dăncilă. În plângerea se aduc acuzaţii de înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte preşedintelui României în scopul ascunderii săvârşirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului pe numele Viorica Dăncilă. În ceea ce-l privește pe liderul PSD, plângerea vizează doar infracțiunea de divulgare de informații secrete. 

”Orban este o unealtă jalnică, nu mintea lui a hotărât asta, e operaționalizarea amenințării domnului Iohannis la adresa premierului. Când am spus luni că e o amenințare mafiotă din partea domnului Iohannis, acesta m-a contrazis. Realitatea demonstrează că am avut dreptate. E un demers care înseamnă o lovitură de stat, preluarea unei puterii în mod ilegitim”, a declarat Dragnea.

Acesta a mai acuzat că demersul lui Iohannis, prin intermediul lui Orban, este ”o acțiune violentă nedemocratică, neconstituțională de a bloca un guvern care aduce bunăstare”.

Dragnea a mai spus că aceasta este o încercare a lui Iohannis de a aduce un guvern ”care să taie salariile românilor, cum a făcut predecesorul său”.

”Iohannis nu poate lucra decât cu instituții aservite. Vrea să conducă Guvernul, Parlamentul, procurorii și instanțele și să fie și președintele României. E obsesia dumnealui să ceară demisia premierului. De câte ori constată că o instituție nu îi e aservită total, vrea să o distrugă”, a mai afirmat șeful PSD.

Dragnea a mai dat de înțeles că cine face plângere penală nefondata e pasibil de pușcărie.

”Vom merge în continuare, n-o să tăcem și o să acționăm. Am vorbit deja cu juriștii și trebuie să ne gândim serios dacă nu putem să facem plângeri penale împotriva celor care fac astfel de plângeri penale”.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here