Un nou scandal: Fumătorii pot fi monitorizaţi prin intermediul țigărilor electronice și a dispozitivelor IQOS. Sunt colectate zilnic informații cu caracter privat

Mijloacele de monitorizare a populaţiei şi de colectare de informaţii private sunt mult mai avansate decât ne-am imaginat. Nu doar telefoanele inteligente, reţele sociale sau diverse aplicaţii pot strânge date persoanele, ci chiar şi dispozitive de fumat electronic de tip IQOS. O spune un fost angajat al companiei Philip Morris, potrivit agenţiei Reuters.

Conform acestuia, dispozitivele iQOS ar avea capacitatea de a stoca informaţii despre obiceiurile utilizatorilor, cum ar fi câte fumuri trag pe zi sau câte ţigarete. Acesta date ar fi colectate în scopuri comerciale.

Reprezentaţii Philip Morris au negat, însă, aceste informaţii când au fost contactaţi de Reuters. Ei au precizat că datele colectate nu sunt legate de un consumator anume, ci doar de dispozitivul pe care acesta îl foloseşte.

Sursa: b1.ro

1 COMENTARIU

  1. Fake news inca din titlu! Cum sa se colecteze zilnic informatii daca ei pot sa ajunga la ele doar daca dispozitivul ajunge in fabrica si este defect. Informatii private? Eu nu cunosc oameni care sa ascunda cate tigari fumeaza pe zi. Numai in Romania se continua aceasta lupta cu niste dispozitive care ne pot scapa de tigarile clasice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here