Trafic restricționat parțial pe DN 65, între Pădurea Saru și Balș, din cauza unui TIR răsturnat

Drumul Național 65 va fi restricționat parțial, între Pădurea Saru și Balș, pentru ridicarea unui TIR răsturnat încă de marți dimineață. Este vorba de un autotren plin cu cosmetice, condus de un cetățean sârb care a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat pe partea dreaptă.

La fața locului au ajuns autoritățile județului și urmează să fie adusă o macara pentru ridicarea TIR-ului. Vreme de mai multe ore, traficul se va desfășura în ambele sensuri pe cealaltă parte a șoselei, cu două benzi, iar pe perioada operațiunii de ridicare a autotrenului se va circula alternativ, pe un singur sens.

„Mai întâi se va dirija circulația în ambele sensuri pe cealaltă parte a șoselei, pe sensul de urcare, cu două benzi, dar când va sosi macaraua îi trebuia spațiu mare pentru calare și traficul se va desfășura alternativ, pe un singur sens. Vor veni și cei de la Vamă, pentru că TIR-ul aparține unei firme din Serbia și trebuie să se facă totul ca la carte. Sperăm ca în jur de ora 21.00 traficul să fie reluat în ambele sensuri”, a declarat prefectul județului, Silviu Neacșu, aflat la fața locului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Olt, agentul rincipal Alexandra Dicu, autotrenul circula pe direcția Craiova – Slatina și, la un moment dat, șoferul a pierdut controlul asupra direcției de mers, ieșind în afara părții carosabile.

„Conducătorul unui tir, în timp ce se deplasa din direcția Craiova-Slatina, pe DN 65, în zona Pădurea Sarului, a pierdut controlul asupra direcției de mers, ieșind în afară părții carosabile”, a declarat Alexandra Dicu.

În urma evenimentului, nu au fost înregistrate victime, dar conducătorul auto a fost amendat de polițiști.

„Polițiștii rutieri au sancționat contraventional conducătorul autovehiculului, cu amendă în valoare de 435 de lei, pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002”,a mai precizat purtătoarea de cuvânt a Poliției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here