Proiect: Se schimbă modul în care acționarii sau asociații firmelor cu profit încasează dividente

Membrii Comisiei de Buget-Finanțe din Camera Deputaților au avizat, miercuri, un proiect de lege prin care acționarii sau asociații companiilor care au profit să poată încasa dividente trimestrial, și nu la sfârșitul anului, cum se procedează acum.

Anunțul l-a făcut deputatul de Olt Marius Iancu.

„Am avizat, în Comisia pentru Buget, Finanțe și Bănci, un proiect de lege prin care acționarii sau asociații companiilor care au profit să poată încasa dividente trimestrial și nu la sfârșitul anului, așa cum se întâmplă acum. Proiectul de Lege pentru modificarea art.19, alin.3 din Legea Contabilității nr. 82/ 1991, modificarea și completarea Legii Societății nr. 31/1990 și modificarea și completarea Legii nr.1/2005 privind organizarea și functionarea cooperației prevede ca repartizarea profitului să se poată face trimestrial, în cursul exercițiului financiar, până la 100% din profitul contabil net realizat, în baza aprobării adunării generale a acționarilor”, a scris, pe contul său de socializare, Marius Iancu.

În cazul în care asociații datorează restituiri de dividente, în urma regularizarii din situațiile financiare, acestea se achită în termen de 6 luni, în caz contrar se calculează dobândă, potrivit proiectului de lege avizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here