Platoul din fața Prefecturii Olt, transformat într-un părculeț/ Ce urmează să se construiască în zonă/FOTO

Platoul din fața Prefecturii Olt se va transforma într-un părculeț cochet. Firma cu care prefectura a încheiat contract în acest sens, SC Dezvoltare Urbană Slatina SA, a demarat, miercuri, lucrările. Soluția este una temporară pentru urbanistica zonei, urmând ca, în viitorul apropiat, Primăria Slatina să construiască și o parcare auto subterană.

Spațiul verde din zonă va fi extins, vor fi puse băncuțe și va fi înlocuit sistemul de iluminat public.

Lucrările vor costa prefectura doar 10.000 de lei, bani pe care Prefectura Olt i-a adunat din economii.

„Nu se mai putea așa, Primăria Slatina a modernizat parcul din zona BCR, Consiliul Județean are un platou foarte frumos, doar noi rămăsesem în urmă cu zona din fața prefecturii învechită. Am achiziționat deja noi lămpi de iluminat, vor fi flori și iarbă, un mic părculeț cochet, va arăta frumos zona”, a declarat, pentru OLT-ALERT, prefectul de Olt, Silviu Neacșu.

Reprezentantul guvernului în județ intenționează să schimbe și gresia din fața instituției, în rând cu plăcile care îmbracă treptele de la intrarea în prefectură. Pe loc rămâne doar o parte din parcarea auto, destinată, de-acum, doar autoturismelor angajaților prefecturii.

Aceasta este o soluție temporară pentru urbanistica zonei, pentru că Primăria Slatina intenționează ca, în viitorul apropiat, după ce va obține avizul guvernului Ministerului Afacerilor Interne, căruia îi aparține spațiul, să construiască în fața prefecturii o parcare auto subterană, cu parc deasupra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here