Mii de copii și părinți au sărbătorit, la Slatina, Ziua Copilului. Primăria a organizat foarte multe surprize/FOTO+VIDEO

Pe 1 Iunie, de Ziua Internațională a Copiilor, Slatina a redevenit, pentru al șaselea an consecutiv, Orașul Copiilor. Cu acest prilej, municipalitatea a organizat o serie de jocuri interactive cu premii constând în acordarea de triciclete, trotinete, biciclete, skateboard-uri, mingi de fotbal, rachete de tenis de câmp și ghiozdane complet echipate pentru cei copiii de vârstă școlară. Cei mici nu s-au lăsat aşteptaţi prea mult, încă de la primele ore ale dimineţii mii de copii şi părinţi luând cu asalt locul unde s-a desfăşurat totul, esplanada din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor.

Copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 14 ani s-au înscris în număr foarte mare pentru participarea la jocurile interactive cu premii, dar nu ratat nici spectacolele de magie, cele cu baloane de săpun, ateliere de știință și astronomic. Au luat cu asalt și poneii din Ferma Animalelor, pe care i-au călărit și cu care s-au fotografiat.

„Sunt foarte mulți copii la participă la manifestare, sunt circa 12 ateliere foarte aglomerate. Din informațiile pe care le avem, circa 3.500 – 4.000 de persoane s-au aflat pe esplanadă, au intrat, au ieșit. Mă bucur că toți copii se simt extraordinar de bine. 

Față de anul trecut, acum avem și mai multe noutăți, avem lupte cu dacii și romanii, ferma animalelor, avem telescop și spectacol cu baloane de săpun, magie, avem și celelalte, ateliere. 

Sunt de asemenea, circa 100 de premii de care copiii se vor bucura, dar și un spectacol pentru ei la Centrul Cultural Eugen Ionescu”, a declarat viceprimarul Slatinei Gigi Vîlceleanu.

De altfel, chiar edilul s-a jucat de-a dacii și romanii, punându-și coif de roman și luptând cu spada împotriva unui dac – totul în cadrul unor demonstrații susținute de reprezentanții unei asociații și la care și copiii au participat din plin.

În jurul orei 13.00, în cadrul unei tombole au fost extrase biletele cu câștigătorii jocurilor, copiii de trei și patru ani câștigând triciclete și puzzle-uri pentru vârsta lor, cei de cinci și șase ani – trotinete și mingi de fotbal, cei între șapte și noouă ani – ghiozdane complet echipate, cei de 10 și 11 ani – skateboard-uri și rachete de tenic de câmp, iar cei cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani – biciclete.

Pe esplanadă s-au aflat și doi mini-polițiști, Bianca și Andrei, care au oferit copiilor flyere cu mesaje preventive și baloane.

De asemenea, în mulțime au fost prezenți și mai mulți voluntari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, care au împărțit paricipanților la manifestare pliante cu sfaturi preventive în materie de utilizare a instalațiilor de gaze naturale și de încălzire, dar și cu reguli de comportare în caz de cutremur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here