Directorul ANL a vizitat blocul în construcție de la Caracal și s-a declarat mulțumit. Când vor fi finalizate lucrările/FOTO

Directorul general al Agenției Naționale a Locuinței (ANL), Andrei Țurcanu, a vizitat, miercuri, șantierul din Caracal unde se construiește un bloc cu 54 de locuințe pentru tineri și s-a declarat mulțumit de stadiul și calitatea lucrărilor. 

Andrei Țurcanu, însoțit la fața locului de încă un director din cadrul ANL, de primarul Caracalului, Liviu Radu, și de arhitectul-șef al orașului, Nadia Dumitrescu, a estimat că blocul ANL va fi gata în luna februarie 2019.

„Domnul director general al ANL a vrut să vadă calitatea și stadiul lucrărilor și s-a declarat mulțumit de ambele. Domnia-sa a estimat că blocul va fi gata prin luna februarie a anului următor. Lucrările la exterior vor fi gata, cel mai probabil, prin septembrie, apoi se va lucra la interior.

Vorbim de un bloc cu 54 de locuințe pentru tineri care va mai scurta lista celor fără locuință, care au depus cereri la primărie”, a declarat, pentru OLT-ALERT, primarul Caracalului.

La această investiție participă și primăria cu peste 1,3 milioane de lei, pentru executarea mai multor lucrări privind asigurarea utilităților, respectiv branșamentele pentru alimentarea cu apă, canalizarea menajeră şi pluvială, reţeaua de alimentare cu gaze naturale, alimentarea cu energie electrică şi instalaţiile de iluminat public.

În prezent, în Caracal există 140 de unități locative ANL și 52 de locuințe sociale, însă acestea nu rezolvă problema celor fără locuințe. La primărie există peste 300 de cereri pentru acordarea de locuințe, iar primarul orașului afirmă că municipalitatea are în vedere construirea altor blocuri în viitor.

„Problema oamenilor fără locuințe reprezintă cea mai mare problemă pentru noi. Avem acest bloc care se construiește pe strada Dragoș Vodă, și mai avem o locație unde intenționăm să mai construim un bloc ANL, în care să avem și locuințe pentru familii, dar și 15 sau 20 de locuințe de serviciu pentru medici și profesori, pentru a încuraja venirea la Caracal a celor pregătiți în astfel de profesii”, a mai precizat Liviu Radu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here