Viorica Dăncilă s-a întâlnit, joi, cu președintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa

Sursa foto: Rador

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut joi, 7 iunie, o întrevedere cu Marcelo Rebelo de Sousa, președintele Republicii Portugheze, potrivit unui comunicat al guvernului.

Cei doi demnitari au exprimat satisfacția pentru nivelul actual al relațiilor bilaterale, atât la nivel politic, cât și la nivel sectorial, fiind evidențiat în mod special, nivelul foarte bun al cooperării în domeniul apărării.

„Șeful executivului a exprimat dorința intensificării colaborării în domenii considerate prioritare de către ambele părți. În acest sens, a comunicat președintelui propunerea de elaborare a unei foi de parcurs, ca instrument de lucru operativ și mijloc de stimulare a proiectelor de cooperare între cele două țări”, se arată în comunicatul executivului.

Totodată, cei doi oficiali au făcut o analiză a evoluțiilor actuale și a perspectivelor politice din Europa, exprimând poziții similare cu privire la necesitatea aprofundării integrării europene într-o manieră inclusivă.

Între subiectele de pe agenda europeană au fost abordate negocierile privind noul Cadru Financiar Multianual, Politica de Coeziune și Politica Agricolă Comună, inclusiv în perspectiva arhitecturii relațiilor europene post alegeri pentru Parlamentul European din 2019.

Premierul român a subliniat importanța reîntoarcerii la fundamentele construcției europene pentru a reclădi încrederea cetățenilor, principiu ce va sta la baza priorităților Președinției României la Consiliul UE, alături de necesitatea de a răspunde priorităților majore ale Uniunii, cum ar fi securitatea și migrația.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here