Prăpăd pe șoselele din Olt: Peste 1.200 de șoferi au fost amendați/ Pentru ce au fost „arși” la buzunar

Peste 1200 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate, săptămâna trecută, de polițiștii din Olt pentru abateri săvârșite la regimul circulației pe drumurile publice. De asemenea, au fost reținute 24 de permise de conducere pentru nerespectarea prevederilor legale care reglementează traficul.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au organizat, în perioada 4 – 10 iunie, numeroase acțiuni destinate creșterii gradului de siguranță în trafic pe drumurile publice și depistarea celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

În cadrul acestor acțiuni, au fost aplicate 1.232 de sancțiuni contravenționale, dintre care 325 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 197 pentru nepurtarea centurii de siguranță în timpul deplasării, 42 pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii și 668 pentru alte abateri.

„Polițiștii au constatat 19 infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care trei pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, nouă infracțiuni pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și șapte infracțiuni pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

Totodată, oamenii legii au reținut 24 de permise de conducere, dintre care unul pentru consumarea de alcool înainte de urcarea la volan, 12 pentru depășirea vitezei legale, șapte pentru nerespectarea manevrei de depășire, două pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor care aveau acest drept și două pentru alte abateri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here