Lovite de furia naturii, comunele din Olt afectate de vremea rea cer ajutor autorităților/ FOTO+VIDEO

Autoritățile locale din mai multe localități din Olt, lovite de furia naturii zilele trecute, au trimis către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență rapoarte cu pagubele suferite de oameni zilele trecute, în urma ploilor torențiale și a căderilor de grindină.

Primele primării care au transmis rapoarte sunt cele ale localităților Pîrșcoveni, Movileni și Tătulești.

„Până în acest moment, au transmis rapoarte informative localitățile Pîrșcoveni, Movileni și Tătulești. În cele trei localități au fost afectate culturi agricole și drumuri comunale. Conform Ordinului comun nr. 1.422/192/2012 al Ministerului Mediului și Pădurilor și Ministerului Administrației și Internelor, la nivelul Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență se vor întocmi comisii care vor întocmi evaluarea finală a pagubelor. După primirea evaluărilor finale, la fața locului se va deplasa o comisie județeană, stabilită prin Ordin al prefectului, pentru validarea datelor constatate de comisiile locale”, a declarrat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

În doar o jumătate de oră, ploaia de gheaţă de mari dimensiuni a făcut ravagii, vineri seară, în comuna Pârșcoveni, distrugând sute de hectare de teren agricol în jurul localităţii. A distrus, de asemenea, mai multe panouri solare și a afectat mai multe acoperișuri.

Afectate de vremea rea au fost și localitățile Șopârlița, Văleni, Dobrun și Grădinile.

În localitatea Morunglav, patru gospodării au fost afectate. În trei cazuri au fost inundate beciurile locuințelor, iar într-un caz apa a intrat în casă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here