Amenajarea de irigaţii Bucşani-Cioroiu din Olt, repusă, marți, în funcţiune

Amenajarea de irigaţii Bucşani-Cioroiu a fost pusă în funcţiune, marți, în prezența directorului Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), Florin Barbu, și a prefectului de Olt, Silviu Neacșu, după ce sistemul a fost reabilitat în cadrul unui proiect a cărui valoare s-a ridicat la peste 23 de milioane de lei.

Investiția a fost realizată cu sprijinul Guvernului României, prin Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în cadrul unui program național de reabilitare a infrastructurii principale de irigații.

„Ne aflăm la amenajarea Bucşani-Cioroiu. Este una dintre staţiile reabilitate în cadrul proiectului în valoare de 23 de milioane de lei, care cuprinde în total trei astfel de staţii din judeţul Olt. Această amenajare n-a mai funcţionat în ultimii 15 ani. Au fost modernizate trei staţii, au fost schimbate toate grupurile electro-pompe, motoare, partea electrică, totul fiind automatizat. S-a refăcut şi partea de canale – au fost conductele de refulare pe 1,2 kilometri. Avem în obiectiv refacerea diferenţei de amenajare pentru alte 7.000 de hectare, pe care trebuie să o reabilităm. Execuţia începe săptămâna viitoare”, a declarat directorul ANIF, Florin Barbu, potrivit Gazeta Oltului.

Fermierii care fac parte din organizațiile de udători din Piatra Olt, Brâncoveni, Strejești Pleșoiu și Găneasa au accesat programe europene de finanțare pentru echipamente de irigații. Beneficiarii vor putea folosi apa din sistemul principal de aducțiune în mod gratuit, costurile urmând să fie suportate de ANIF, a mai arătat șeful Îmbunătăților Funciare.

ANIF a încheiat deja contracte cu Organizația Utilizatorilor de Apă pentru Irigații Piatra Olt, dar și cu alți beneficiari.

„Noi, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare, ne-am făcut treaba pe infrastructura principală, acum depinde de fermieri să ia apa din aducţiunea principală şi să o ducă la plantă”, a mai precizat Florin Barbu.

Suprafața totală amenajată este de 27.696 de hectare, iar suprafața deservită de investiție este de 20.622 de hectare.

Stația repusă marți în funcțiune se afla în conservare de aproape 15 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here