Peste 72 inculpați trimiși de DNA în judecată, condamnați definitiv/ Sunt judecători, avocați, jandarmi și grefieri

În cursul lunii mai 2018, în dosare de corupție instrumentate de Direcția Națională Anticorupție (DNA), au fost condamnați 72 de inculpați prin 24 de hotărâri judecătorești definitive. 

Între persoanele condamnate definitiv figurează se numără două judecătoare de tribunal, un procuror al unui parchet de pe lângă un tribunal, trei avocați, doi grefieri de tribunal, un primar de municipiu, cinci primari și viceprimari de comună, un director la Uniunea Națională a Notarilor Publici, un șef și doi ofițeri ai unui inspectorat județean de jandarmi, dar și un medic specialist la o casă județeană de pensii.

Pedepsele dispuse de judecători față de cei 72 de inculpați variază între 8 ani și 6 luni închisoare și un an și 4 luni cu amânarea aplicării pedepsei.

„Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare”, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Naționale Anticorupție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here