Tăriceanu anunță MĂSURI RADICALE împotriva protestatarilor din Parlament: ‘Eu nu voi închide ochii, sunt manifestări de tip fascist’

Sursa foto:stirilekanald.ro

Călin Popescu Tăriceanu promite măsuri dure împotriva protestatarilor care intenționează să facă scandal în Parlament.

Șeful Senatului a criticat inițiativa USR de miercuri, partidul care i-a invitat pe manifestanții care i-au huiduit pe liderii PSD și ALDE, nemulțumiți de modificarea Codurilor Codului de procedură penală.

”Vom lua măsuri pentru a preveni, pe viitor, situații similare. De când știu eu, în Parlament nu am văzut așa ceva. Am văzut unii care erau ziariști, pe care nu i-am mai văzut pe aici, ei nu fac cinste presei. Nicăieri nu am văzut ceva similar. Nu știu dacă agresiunea fizică e o soluție pentru a forța pe cineva să facă declarații. Mi se pare inacceptabil acest lucru. Dacă rezultatul asigurării protecției pazei și protecției Parlamentului e ca azi, atunci ce facem? Accesul persoanelor străine nu poate fi interzis în Parlament și nici nu vrem. Dar dacă aceste prevederi sunt folosite pentru a introduce în Parlament oameni al căror comportament este cel pe care l-am văzut, vom discuta să luăm niște măsuri pentru a preveni pe viitor situații similiare.

Dacă USR asta înțelege prin politică, atunci va trebui să luăm niște măsuri care să însemne anumite restricționări, nu ale activității parlamentare, ci ale celor care au alte preocupări și care sunt preocupări specifice străzii. Dacă vor să le importe în Parlament, eu vă spun că nu putem să transformăm Parlamentul din loc de dezbatere în loc de bătălie fizică, să-l transformăm în ring de box. O să introducem prevederi în regulament care să ne permită să revenim la normalitate. Aceste manifestări sunt manifestări de tip fascist. Așa a început fascismul și totalitarismul în Europa. Și comuniștii după război la fel s-au comportat, prin violență, să acapareze puterea. Atâta vreme cât eu sunt președinte al Senatului, vă spun că nu sunt dispus să închid ochii, să mă fac că nu văd și să tolerez astfel de atitudini.”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here