Aparatură medicală nouă de trei milioane de lei la Spitalul Județean Slatina

Cătălin Rotea, managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina

După ce, anul trecut, Spitalul Județean de Urgență Slatina a achiziționat aparatură medicală de circa trei milioane de lei pentru secțiile Ortopedie, Urologie, Chirurgie și Ortopedie Infantilă, conducerea unității sanitare a semnat, recent, contracte de alte trei milioane de lei pentru echipamente medicale.

Astfel, se așteaptă livrarea, printre altele, o nouă linie laparoscopică, un braț radiologic, un ventilator pentru Neonatologie și un aparat ce va permite efectuarea operaţiilor de cataractă în condiții de nivel înalt.

„Am semnat un contract de achiziţie pentru linia chirurgicală laparoscopică, în valoare de 1,1 milioane de lei, care va ajunge la noi până la sfârşitul lunii viitoare. Vom avea, astfel, două linii HD în secția Chirurgie Generală, şi încă una pe Ginecologie. Vom avea, așadar, posibilitatea să operăm în paralel, în contextul în care pentru acest tip de intervenţii au crescut foarte mult solicitările, pentru că avem de-a face cu intervenții chirurgicale noninvazive și care presupun o recuperare cu mult mai rapidă decât în cazul operațiilor clasice. S-a semnat, apoi, documentele de achiziție pentru un aparat de radiologie pentru Blocul Medical, valoarea acestuia fiind de 1.400.000 lei. Un braț radiologic va merge în secția de Urologie, un ventilator nou va ajunge la Neonatologie, iar un aparat medical, denumit facoemulsificator, este destinat operațiilor de cataractă

Sperăm ca 2018 să fie un an bun din punct de vedere al dotărilor, noi ne vom strădui mult pentru asta”, a declarat managerul spitalului, Cătălin Rotea.

Actuala conducere a instituției de sănătate a anunțat investiții fără precedent, începând din acest an, la Spitalul Județean de Urgență Slatina, atât din finanțări de la Consiliul Județean Olt, care a și alocat 1,5 milioane de lei pentru anul în curs, dar și de la bugetul de stat. De asemenea, unitatea medicală va beneficia și de fonduri europene.

Se are în vedere relocarea secția de psihiatrie în imobilul în care a funcționat fosta școală posliceală sanitară Christiana, reabilitarea blocului medical, reabilitarea celor patru etaje nerenovate din blocul materno-infantil, reabilitarea Secției Pneumologie de la Scornicești, construirea unei pasarele între corpul central și blocul medical, extinderea blocului operator cu două săli de operații, reabilitarea blocului central și reabilitarea termică a tuturor clădirilor în care funcționează unitatea sanitară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here