Jandarm surprins călcând, cu intenție, un protestatar în Piața Victoriei/ VIDEO

Protestul de miercuri seară din Piața Victoriei a fost marcat de abuzurile jandarmilor.

În imaginile suprinse de cei prezenți la fața locului se vede și cum un jandarm îl calcă cu intenție pe un protestatar pus la pământ. Imaginile au fost filmate de un telespectator Digi24.

În imagini se observă cum jandarmii încearcă să imobilizeze mai mulți protestatari cu un banner, aceștia fiind puși la pământ. În acel moment, unul dintre jandarmi renunță și îl calcă pe picior.

Pe de altă parte, Jandarmeria Română a dat primele explicații în cazul jurnalistului german ridicat la protestul spontan din Piața Victoriei. Într-un comunicat remis presei, Jandarmeria susține că jurnalistul ar fi încercat să forțeze cordonul de jandarmi de pe Bulevardul Aviatorilor, moment în care jandarmii l-ar fi săltat și dus la secția de poliție, unde a fost amendat cu 500 de lei.

În plus, Jandarmeria susține că legitimația inscripționată cu „PRESS” nu a fost îndeajuns pentru a demonstra că este jurnalist.

Modificarea codurilor penale a fost contestată din nou în stradă. Mii de oameni au protestat la Bucureşti şi în alte oraşe din ţară. În Piaţa Victoriei traficul a fost blocat şi au avut loc câteva violențe. Oamenii şi-au exprimat nemulțumirea față de modificarea codurilor penale.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here