Un nou ASALT al polițiștilor asupra valutiștilor din centrul Slatinei/ Două persoane, săltate

Sursa foto: gazeta noua

Ziua și asaltul asupra valutiștilor din centrul Slatinei. După ce, miercuri, i-au luat pe nepusă masa, amendându-i și luându-le banii găsiți asupra lor, polițiștii de la Investigarea Criminalității Economice din cadrul IPJ Olt au descins, joi, din nou în zona „Vacanța”, unde valutiștii practică schimb ilegal de bani. Și din nou au ridicat persoane surprinse în flagrant în timp ce desfășurau activități de schimb valutar fără autorizație.

În ziua de 21 iunie au continuat activitățile desfășurate de lucrătorii de politie din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilicite ce se comit la regimul caselor de schimb valutar, de amanet și a schimburilor ilegale practicate de anumite persoane fizice neautorizate, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, agentul șef Cristian Grigorescu.

„În urma verificărilor efectuate în zona “VACANȚA”, de pe raza municipiului Slatina, au fost surprinse în flagrant două persoane de sex bărbătesc, cu vârste de 30 și 55 de ani, care desfășurau activități de schimb valutar fără autorizație”, a spus Grigorescu.

Cei doi bărbați au fost conduși la sediul Poliției Olt, în vederea legitimării și luării măsurilor legale, ca urmare a nerespectării legislației în domeniu.

Ei au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 10.000 lei, „pentru nerespectarea prevederilor Lg.12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de comerț ilicite”.

Ca măsură complementară, s-a dispus ridicarea, în vederea confiscării, a sumelor de bani tranzacționate în mod ilicit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here