A început Bacalaureatul/ În Olt, aproape 3000 de liceeni susțin examenul/ Subiectele la Limba română

Aproape 3.000 de liceeni din Olt au intrat, luni, 25 iunie, în focul Bacalaureatului, ei susținând proba scrisă la Limba și literatura română.

Prima probă la examenul de BAC 2018 a început la ora 09:00, liceenii de la profilurile real și uman având la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele la română, care vor fi afișate ulterior, împreună cu baremul de corectare pe site-ul Ministerului Educației. Pentru moment, s-a aflat ce subiecte au picat elevilor la proba de Limba şi literatura română.

La subiectul III elevilor le-a picat genul liric. Elevii de la profilul real au fost puși să comenteze pe baza unei poezii de Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi. În același timp, la profilul uman vor etala cunoștințele despre arta poetică în opera lui Ion Barbu sau Lucian Blaga.

Examenul maturității continuă marţi, 26 iunie, cu proba la Limba şi literatura maternă – acolo unde este cazul.

Miercuri, 27 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului – E)c).

Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării – E)d), este programată pentru joi, 28 iunie.

Pentru a promova examenul de BAC 2018, candidații trebuie să obțină o medie de cel puțin 6.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 4 iulie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 12:00-16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here