Fostul consilier prezidenţial George Scutaru a fost ACHITAT: Acesta părăsise Administraţia Prezidenţială în urma dosarului de la DNA

Fostul consilier prezidenţial George Scutaru a fost achitat de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul în dosarul în care a fost trimis în judecată de către procurorii  DNA  pentru spălare de bani privind finanţarea campaniei electorale a PNL din 2008. În acest dosar, a fost achitat şi fostul deputat PNL Dan Motreanu. Decizia nu este definitivă.

George Scutaru a fost prima demisie din Administraţia Prezidenţială a lui Klaus Iohannis. Acesta a demisionat în martie 2015 invocând motive personale. Acesta era consilier prezidenţial pentru securitate naţională.

La scurt timp după această demisie a fost anunţat faptul că  George Scutaru, împreună cu liberalul Dan Motreanu au fost puşi sub acuzare pentru spălare de bani de către DNA, iar un scandal a izbucnic privind faptul că ar fi ştiut dinainte de dosar şi din acest motiv a demisionat.

În 28 septembrie 2015, George Scutaru și Dan Ștefan Motreanu, doi foști lideri ai Partidului Național Liberal, împreună cu Ana Maria Schaer, administrator al unei societăţi comerciale, au fost trimiși în judecată de DNA pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani.

Potrivit rechizitoriului DNA, în cursul anului 2008, o persoană cu funcţie de conducere în administraţia locală – denunţător în prezenta cauză (este vorba de Cristinel Bîgiu, preşedinte al CJ Buzău n.r.)- ar fi pretins şi primit de la o altă persoană suma de aproximativ 1 milion euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acestuia din urmă în demersurile de punere în posesie cu suprafeţe de teren aflate pe raza municipiului Buzău.

Procurorii arată că din suma de 700.000 euro, bani primiţi efectiv de Bîgiu, acesta le-ar fi remis lui George Scutaru şi Dan Motreanu, sumele de 170.000 euro, respectiv 250.000 euro, conform unei înţelegeri anterioare. “Ambele sume au fost date în acelaşi scop, respectiv pentru finanţarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale şi generale), a candidaţilor partidului (este vorba de PNL – nr.r) din care fac parte cele două persoane ultim menţionate”, susţin procurorii DNA.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here