Săptămâna șoferilor beți la volan în Olt/ Polițiștii au fost fără milă/ Cazuri concrete

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au organizat, săptămâna trecută, mai multe acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță în trafic pe drumurile publice și pentru depistarea celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe. 

Iar cazurile de șoferi plecați la drum după ce au consumat mai multe pahare cu alcool nu au întârziat să apară.

Astfel, în data de 23 iunie, la ora 0800, pe strada Colonel Năstase din orașul Drăgănești-Olt a fost depistat în trafic un bărbat de 31 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, prezentând o concentrație de  0,77mg/l în aerul expirat. Bărbatul a refuzat prelevarea de mostre biologice sânge.

„În acest caz au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracţiunii de refuzulrecoltării de mostre biologice de sânge”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, agentul șef Cristian Grigorescu.

O zi mai târziu, pe Drumul Județean 544 în comuna Vădăstrița, a fost depistat un bărbat de 26 ani, din comuna Urzica, în timp ce conducea o autoutilitară prezentând o concentrație de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeași zi, pe strada Nicolae Titulescu din Caracal a fost depistat un bărbat de 56 ani, din localitate, în timp ce conducea o autoutilitară având o concentraţie de 0,43 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Ambii sunt cercetați sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Tot în 24 iunie, pe strada Poienii, din municipiul Slatina, a fost depistat un bărbat de 25 ani, din municipiul Slatina, care conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.

Acestea sunt câteva cazuri dintre cele pe care oamenii legii le-au depistat pe șoselele județului săptămâna trecută, pentru că neregulile constatate au fost cu mult mai multe. În cadrul acțiunilor au fost aplicate 1.166 de sancțiuni contravenționale, dintre care 368 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 254 pentru nepurtarea centurii de siguranță în timpul deplasării, 37 pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii și 507 pentru alte abateri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here