Polițiștii din Olt au făcut PRĂPĂD pe șosele/ Ce au descoperit și ce pedepse au aplicat

Peste 1100 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate, săptămâna trecută, de polițiștii din Olt pentru abateri săvârșite la regimul circulației pe drumurile publice. De asemenea, au fost reținute 54 de permise de conducere.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au organizat, în perioada 18 – 24 iunie, acțiuni destinate creșterii gradului de siguranță în trafic pe drumurile publice și depistarea celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

În acest sens, în cadrul acțiunii au fost aplicate 1.166 de sancțiuni contravenționale, dintre care 368 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 254 pentru nepurtarea centurii de siguranță în timpul deplasării, 37 pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii și 507 pentru alte abateri.

„Polițiștii au constatat 15 infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, din care 8 pentru Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, 3 infracțiuni pentru Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și 4 infracțiune pentru  Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, agentul șef Cristian Grigorescu.

Totodată, au fost reținute 54 de permise de conducere, dintre care 16 pentru conducerea autovehiculelor având o concentrație de până la 0,40 mg/L alcool pur în aerul expirat, 9 pentru depășirea vitezei pe un anumit sector de drum cu mai mult de 50 km/h și 29 pentru alte abateri.

Au fost retrase și 22 de certificate de înmatriculare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here