Tensiuni în coaliție? Tăriceanu a fugit de reporteri și l-a abandonat pe Dragnea: O să vă rog să mă scutiți!

Călin Popescu Tăriceanu a stârnit valuri, luni, în coaliția de guvernare, după ce a anunțat că puterea nu va schimba Codurile penale prin Ordonanţă de Urgenţă, lucru pe care și l-ar fi dorit mulți dintre social-democrați. Declarația l-a făcut pe Liviu Dragnea să dea înapoi și să nu mai fie la fel de tranșant în privința modului în care vor fi adoptate Codurile penale.

Cei doi au participat apoi la o ședință a grupurilor parlamentare PSD şi ALDE, acolo unde au decis strategia pentru moțiunea de cenzură. La final, Tăriceanu și Dragnea au ieșit împreună din sală, dar liderul ALDE nu a vrut să stea alături de șeful PSD pentru a răspunde întrebărilor jurnaliștilor.

”Am vorbit cu ziariștii de la Senat, am stat deja de vorbă și am dat declarații, așa încât o să vă rog să mă scutiți de reluarea efortului”, a spus Tăriceanu și a dat să plece.

Unul dintre reporteri a apucat, totuși, să-i întrebe pe cei doi dacă există tensiuni în coaliție.

”Ați primit întrebarea de la redacție? Niciun fel, din contră, am participat împreună la grupurile parlamentare de la Senat și Cameră, ne-am adresat amândoi colegilor, am venit împreună în fața presei, dar am explicat de ce nu mai e nevoie de prezența mea”, a răspuns Tăriceanu și apoi a plecat.

Rămas singur, Dragnea a negat și el că ar exista tensiuni în coaliția de guvernare: ”Sunt de acord cu Călin. Nu, nu sunt tensiuni, chiar a fost o discuție bună la grupurile reunite. Am discutat despre moțiune, în principal. S-a și votat procedura pe care o vom urma miercuri. O să fim prezenți cât e necesar să se asigure cvorumul dar nu vom vota”.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here