Ministrul Sănătății a anunțat, la Slatina, DESFIINȚAREA centrelor de permanență

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, marți, la Slatina, că instituția pe care o conduce promovează un proiect de act normativ pentru desființarea centrelor de permanență în care s-au investit bani grei. Principalul motiv pentru care acestea ar trebui desființate este faptul că numărul de cazuri medicale înregistrate la unitățile de urgențe nu au scăzut, așa cum era de așteptat după înființarea respectivelor centre. 

Sorina Pintea invocă o analiză la nivel național care indică ineficiența centrelor de permanență.

„Am făcut o analiză a acestora pentru că, în ultima perioadă, tariful crescând foarte mult, și responsabilitatea celor de acolo ar trebui să crească. Făcând o analiză la nivelul țării, numărul prezentărilor la Urgențe a crescut cu aproape 35 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut. Ceea ce este strigător la cer, nu mă feresc să o spun. În condițiile în care numărul de cazuri de urgențe crește, crește și finanțarea unității de primiri urgențe, dar crește și finanțarea centrelor de permanență. Eficiență zero, și atunci urmează să promovăm un proiect de act normativ prin care să și desființăm aceste centre. Sunt niște criterii pe care trebuie să le respecte, niște termene de raportare. Mărturisesc că poate nici nu le-a cerut nimeni până acum. Dar în momentul în care eu am declarat că avem bani și trebuie să îi cheltuim eficient trebuie să facem și acest lucru. Deci promovăm proiectul de act normativ, avem situațiile pe care le vom prezenta, ca să justific promovarea acelui proiect, le vom da publicității. Dar sunt cifre care ar trebui să le dea multora de gândit”, a declarat, la Slatina, Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății a fost, marți, în Olt, unde a vizitat spitalele din Slatina și Caracal. Sorina Pintea a venit însoțită de vicepremierul Paul Stănescu și de senatorul Renică Diaconescu, vicepreședinte al Comisiei de sănătate din Senat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here