Absolvenţii de liceu, aşteptaţi să se înregistreze în evidenţele AJOFM Olt/ Ce drepturi li se cuvin

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forției de Muncă (AJOFM) Olt îi așteaptă pe absolvenții de liceu, promoția 2018, să se înregistreze în evidenţele agenţiilor locale şi punctelor de lucru din subordinea Agenției în termen de 60 de zile de la data absolvirii, astfel încât să poată beneficia de drepturile ce li se cuvin prin lege.

Pentru a putea beneficia de primă de inserţie sau după caz, de indemnizaţie de şomaj, absolvenţii de liceu promoţia 2018 trebuie să se înregistreze în evidenţele agenţiilor locale şi punctelor de lucru din subordinea AJOFM Olt în termen de 60 de zile de la data absolvirii, respectiv până la data de 24 iulie 2018 inclusiv.

„Neînregistrarea până la această dată atrage imposibilitatea acordării facilităţilor financiare menţionate mai sus”, se arată într-un comunicat de presă al AJOFM Olt.

Actele necesare pentru înregistrarea la AJOFM Olt, ca persoană în căutarea unui loc de muncă, sunt actul de identitate (copie şi original), o adeverinţă din care să rezulte data absolvirii (copie + original) și o adeverinţă de la medicul de familie cu menţiunea „apt muncă”.

Elevii care nu au situația școlară încheiată la unele discilpline, se pot înregistra în evidențele AJOFM Olt în termen de 60 zile de la data promovării examenului de corigență (data înscrisă în adeverința eliberată de instituția de învățământ).

Pentru a se înregistra tinerii din judeţul Olt se pot adresa agenţiilor locale şi punctelor de lucru din subordinea AJOFM Olt, în a căror rază teritorială îşi au domiciliu :

– Agenţia Locală Slatina- str. Prelungirea Crişan, nr.2

– Agenţia Locală Caracal – str. Nicolae Titulescu, nr.29

– Punct de Lucru Balş – str. Nicolae Balcescu, bl.152, ap.1 si 3

– Punct de Lucru Corabia –  str. T. Vladimirescu, nr.52

– Punct de Lucru Draganeşti Olt, str. N.Titulescu, nr.111

Toate agenţiile locale si punctele de lucru funcţionează zilnic, dupa urmatorul program :

– luni- joi    08.00-16.30

– vineri        08.00-14.00

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here