Ministrul Sănătății: Spitalul Slatina va beneficia de o finanțare de 2 milioane de lei/VIDEO

Aflată pentru prima oară într-o vizită în Olt, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, azi, la Slatina, că Spitalul Județean de Urgență Slatina va beneficia de o finanțare de două milioane de lei din fondurile ministerului pentru reabilitarea Blocului Medical.

Anunțul l-a făcut chiar în curtea Spitalului Județean, unde a vizitat mai multe secții reabilitate. Dacă banii vor fi cheltuiți eficient și la timp, până la sfârșitul anului în curs unitatea sanitară din Slatina va primi și alți bani de la bugetul de stat, a mai spus ministrul Sănătății.

„Spitalul Slatina va beneficia de o finanțare de două milioane de lei, pentru reabilitarea Blocului Medical, cu primisiunea că, dacă își fac bine treaba, pot să primească până la sfârșitul anului bani mai mulți. Dorim și noi să fim parte la a ajuta Spitalul Slatina pentru că am văzut că există o implicare deosebită aici, și din partea spitalului, și din partea autorităților – toate investițiile făcute aici spun acest lucru”, a declarat Sorina Pintea.

Ea a mai spus că încă, în ciuda investițiilor făcute până acum, la Spitalul Slatina mai sunt multe de făcut, în special în privința pregătirii medicilor.

„Acum nu am să spun că totul este roz. Mai sunt extraordinar de multe lucruri de făcut. Mi-aș dori ca, în afara investițiilor pe care le facem în infrastructură, în dotare, să investim și în pregătira medicilor, astfel încât Slatina să nu fie doar un loc de pelerinaj, în sensul că este necesar să existe și aici specialiști pentru a trata o patologie complexă. În acest sens o să avem discuții cu președintele consiliului județean, cu managerul spitalului și cu colegul meu, domnul vicepremier Paul Stănescu, care a insistat să vin la Slatina. 

Până la urmă, pentru mine, ca ministru al Sănătății este important ca orice spital din țara aceasta să poată oferi un act medical de calitate. Asta este primordial. În rest, putem vorbi despre orice”, a mai afirmat, la Slatina, Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății a venit la Slatina însoțită de vicepremierul Paul Stănescu, și de senatorul Renică Diaconescu, vicepreședinte al Comisiei de sănătate din Senat. Ea a purtat, mai întâi, discuții cu președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, după care a vizitat secțiile reabilitate ale Spitalului Județean de Urgență Slatina, respectiv, Secția de Primiri Urgențe, Secția Pediatrie și Secția Neonatologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here