Oltul intră sub COD GALBEN de ploi torențiale/ Cantitățile de precipitații, până la 50 litri/mp

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, o avertizare cod galben de ploi abundente şi instabilitate atmosferică, valabilă miercuri, pentru 28 de județe, inclusiv pentru județul Olt. De asemenea, în patru judeţe şi în zonele montane din alte cinci va fi cod portocaliu, cantităţile de precipitaţii putând ajunge la 70 de litri pe metru pătrat. 

Codul galben este valabil miercuri, între orele 3.00 şi 23.00.

„Începând din a doua parte a nopții de marți spre miercuri (26/27 iunie), aria ploilor se va extinde treptat dinspre sudul teritoriului și va cuprinde majoritatea regiunilor, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, sudul și estul Transilvaniei cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Îndeosebi în estul și sud-estul țării vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină”, se arată în avertizarea meteorologilor. 

Codul portocaliu de ploi abundente este valabil tot miercuri, 27 iunie, între orele 09.00 – 23.00.

În acest interval, în județele Prahova, Buzău, Vrancea, Covasna și în zona de deal și de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Bacău și Brașov, va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și, pe arii restrânse, de 60…70 l/mp.

Și sâmbătă, 30 iunie, va continua să plouă în majoritatea regiunilor, temporar însemnat cantitativ, îndeosebi în regiunile extracarpatice și la munte, mai spun meteorologii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here