Ministrul Sănătății a vizitat spitalele din Slatina și Caracal/ Ce a vrut să știe și ce a spus Sorina Pintea/ VIDEO

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, s-a aflat, marți, în Olt, unde a avut discuții cu autoritățile județene și a vizitat Spitalul Județean de Urgență Slatina și Spitalul Municipal Caracal.

Pintea a venit însoțită de vicepremierul Paul Stănescu și de senatorul Renică Diaconescu, vicepreședinte al Comisiei de sănătate din Senat și șef al Secției Neurologie din spitalul slătinean.

Ea s-a oprit mai întâi la Consiliul Județean Olt, unde a purtat discuții cu președintele instituției, Marius Oprescu, după care a vizitat Spitalul Județean de Urgență Slatina. Mai precis, ministrul Sănătății a dorit să vadă secțiile reabilitate ale unității sanitare de aici, respectiv, Secția de Primiri Urgențe, Secția Pediatrie și Secția Neonatologie.

Ea a cerut informații amănunțite despre specificul fiecărei secții. La Urgențe a dorit să știe care sunt timpii de așteptare pentru pacienți, care este procentul urgențelor propriu-zise din totalul prezentărilor la UPU și cum stă secția cu personalul medical, cu precădere în privința medicilor specialiști.

La Pediatrie și Neonatologie, recent reabilitate, Sorina Pintea s-a arătat mulțumită. La finalul vizitei, ea a reliefat că, dincolo de investițiile făcute în spital, cu sprijinul Consiliului Județean Olt, mai sunt multe lucruri de făcut, mai ales în dotarea unității sanitare cu aparatură medicală și în pregătirea profesională a medicilor.

„Acum nu am să spun că totul este roz. Mai sunt extraordinar de multe lucruri de făcut. Mi-aș dori ca, în afara investițiilor pe care le facem în infrastructură, în dotare, să investim și în pregătira medicilor, astfel încât Slatina să nu fie doar un loc de pelerinaj, în sensul că este necesar să existe și aici specialiști pentru a trata o patologie complexă”, a declarat Sorina Pintea, precizând că o să poarte discuții amănunțite pe aceste direcții cu președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, cu vicepremierul Paul Stănescu și cu managerul Spitalului Slatina, Cătălin Rotea.

Totodată, ministrul Sănătății a anunțat că Spitalul Județean de Urgență Slatina va beneficia de două milioane de lei de la bugetul de stat pentru reabilitarea Blocului Medical.

„Este o mare bucurie vizita domnului vicepremier Paul Stănescu și a doamnei ministru Sorina Pintea. Faptul că și-au luat un angajament de a investi o sumă de două milioane de lei pentru reabilitarea Corpului Medical este o veste extrem de bună și sunt convins că acești bani vor fi folosiți foarte bine pentru creșterea calității actului medical în Slatina”, a declarat, la plecarea ministrului Sănătății, managerul spitalului, Cătălin Rotea.

De la Slatina, Sorina Pintea a plecat la Spitalul Municipal Caracal, unde a luat act de evoluțiile pozitive a acestei unități sanitare, de proiectele aflate în derulare și de cele care urmează să fie implementate.

1 COMENTARIU

  1. Nu stiu daca se doreste angajarea unor medici bine pregatiti.aici cred ca este adevarata problema. Primeaza pilele si relatiile,ca in mai toate spitalele de stat din Romania. Asa zisele posturi vacante, sunt date cu mult inainte de a fo scoase la concurs

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here