Despre Siminica Mirea și detractorii ei

Atacurile fără precedent lansate luni și marți în spațiul virtual de niște liberali slobozi la gură și la scris și de niște jurnaliști de dreapta la adresa senatorului Siminica Mirea, după ce aceasta a ales să părăsească Partidul Național Liberal în favoarea PSD, arată clar faptul că cei care se bat cu pumnul în piept, clamând valori europene și morale doar de ei împărtășite, nu sunt cu nimic mai buni decât cei pe care îi combat. De ce spun asta?

Las la o parte faptul că mulți dintre liberalii din Olt, cărora Siminica Mirea le stătea-n gât, mulțumesc proniei că au scăpat de ea fără să depună mai mult efort decât o făceau de obicei, manifestând un comportament care de regulă crează disconfort celuilalt – cel puțin! Limbajul utilizat de unii dintre aceștia în a o descalifica pe senatoare îi descalifică, până la urmă, pe ei, indicând niște profile caracteriale de joasă forță morală.

Apoi, niște jurnaliști, altminteri valoroși, fără să se intereseze despre viața, despre parcursul ei politic și despre însușirile sale, s-au grăbit să o pună pe Siminica Mirea pe același taler cu Viorica Dăncilă sau să-i arunce cuvinte dintre cele mai grele. Și vorbim de nume importante în presa românească, precum Ion M. Ioniță sau Grigore Cartianu, care se numără printre ziariștii cei mai critici la adresa actualei puteri politice. Asemenea atacuri indică însă gradul unei patimi duse la extrem, acolo unde critica nu mai este critică, unde toate se asociază sintagmei „ba pe-a mătii” și unde combatanții din toate taberele sunt, toți, o apă și-un pământ.

Când Ion M. Ioniță spune „această Siminica de care nu am auzit până acum – o Dăncilă a PNL-ului”, fără se se documenteze asupra celei pe care o atacă atât de dur, cu ce se deosebește el de Gâdea de la Antena 3?

Sau Cartianu, care folosește, printre multe mizerii, sintagma „balegă politică”, prin ce se deosebește el de colegul lui Gâdea, Mircea Badea? Ca să nu mai spunem că nici nu o face gratuit: cum își mai scoate o carte, cum aleargă prin țară cu portbagajul mașinii plin cu volumele pe care liberalii i le cumpără pe bani grei. A fost și în Olt, unde „balega politică” s-a numărat printre organizatorii lansării mai multor volume ale sale și care i-a cumpărat nu un exemplar sau două, ci mai multe, ca să le aibă în bibliotecă și liberalii care nu și-au permis să acopere prețurile piperate.

Siminica Mirea a făcut, luni, o alegere; de-aia trebuie să o asociezi cu Dăncilă? O simplă căutare pe Google le-ar fi dezvăluit detractorilor că Siminica Mirea este o femeie cu succes în afaceri (niciodată alimentate din surse politice) și că ea a creat în mediul rural, unde locurile de muncă sunt precum caprele negre, circa 600 de locuri de muncă. Tot de pe internet ar fi aflat respectivii calomniatori că senatoarea de Olt a avut un parcurs politic fără pată pe partea liberală și un rol important, în Olt, la alegerile care l-au făcut pe Klaus Iohannis președinte al țării.

Este aceeași femeie care, întrebată luni de OLT-ALERT, la scurt timp după ce și-a anunțat în plenul Senatului decizia de a părăsi Partidul Național Liberal, dacă plecarea din PNL a fost cauzată și de unii dintre colegii ei din PNL Olt, a răspuns că nu își poate vorbi de rău colegii, arătându-și doar nemulțumirea față de conducerea centrală a partidului. Nu același lucru se poate spune despre liderul PNL Olt, Liviu Voiculescu, care s-a lansat într-o campanie furibundă menită să o discrediteze pe fosta sa colegă de partid. Un act gratuit, pe de o parte, cel puțin pentru cei ce știu să facă diferența între cei doi. Un act ipocrit, pe de altă parte, pentru că tot liberalul din Olt știe că Voiculescu își dorește să candideze, în 2020, pentru un loc în Parlamentul României și că plecarea Siminicăi Mirea din partid îi va ușura efortul în acest demers.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here