Chestorul Cătălin Ioniţă, audiat de procurorii DNA la doar o zi după ce a fost schimbat din funcţia de şef al Poliţiei Române

Chestorul Cătălin Ioniţă s-a prezentat miercuri în faţa procurorilor DNA pentru a fi audiat într-un dosar în care este acuzat că şi-ar fi exercitat influenţa în faţa unor instituţii de stat pentru ca o femeie de 85 de ani să intre mai repede în posesia a 18 hectare de teren. Această audiere vine la doar o zi după ce a fost înlocuit la cererea sa din funcţia de şef al Poliţiei Române.

Cătălin Ioniţă a afirmat că imediat după ce i s-a comunicat calitatea de suspect în dosar a decis să îşi înainteze demisia din fruntea Poliţiei Române pentru a proteja instituţia şi Ministerul de Interne.

„Am considerat că e normal că protejez imaginea ministerului și a Poliției Române de un eventual scandal mediatic și am decis să fac un pas înapoi. Voi merge până în pânzele albe să arăt adevărul”, a spus fostul șef al Poliției Române, miercuri, înainte să fie audiat de procurori.

Cătălin Ioniţă a refuzat să facă precizări privind dosarul în care va fi audiat înainte de se prezenta în faţa procurorilor.

„Din respect pentru procurori, nu vreau să fac niciun fel de comentariu până când nu stau de vorbă cu dânșii. Sunt convins că adevărul va ieși la iveală și lucrurile se vor clarifica”, a mai spus Cătălin Ioniţă.

Fostul şef al Poliţiei Române a dat asigurări că îşi va demonstra nevinovăţia în acest dosar.

„Nu am fel de grijă vis a vis de acest aspect. Așa cum cariera mea este impecabilă de 24 de ani și am respectat jurământul la intrarea în această profesie, așa voi face până la sfârșit. Voi merge până în pânzele albe să-mi demonstrez nevinovăția și să demonstrez buna-credință și să protejez imaginea Poliției Române și a colegilor mei, care nu merită să fie terfelită în niciun fel”, a spus Cătălin Ioniță,

Femeia implicată în acest dosa  a negat totul şi a spus că era deja proprietara terenurilor, iar Ioniţă doar a împrumutat-o cu 10.000 de euro, ca s-o ajute să scape de cămătari.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here