Ludovic Orban, audiat la DIICOT în dosarul de înaltă trădare care o vizează pe Dăncilă: Voi pune la dispoziția procurorului informațiile pe care le știu

Președintele PNL, Ludovic Orban, a ajuns, marți dimineață, la DIICOT, pentru a da declarații în dosarul de înaltă trădare care o vizează pe Viorica Dăncilă.

”Eu am fost invitat să dau o declarație, o voi da, voi pune la dispoziția procurorului informațiile pe care le știu din media, din surse deschise, de la diverși angajați, nu intru în detalii.

Sesizarea mea nu se referă la fondul deciziei, ci la mod, modul în care Dragnea și Dăncilă au acționat, încălcând prevederi ale Constituției și ale legii. Relațiile cu Israelul nu sunt deloc afectate.

Nu am nimic contra statului Israel. Asta a fost o interpretare dată eronat și în mod răuvoitor de către Dragnea”, a declarat liderul PNL, la intrarea în sediul DIICOT.

La mijlocul lunii mai, Ludovic Orban a depus o plângere penală la Parchetul General împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a liderul PSD Liviu Dragnea.

În plângere se aduc acuzaţii de înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte preşedintelui României în scopul ascunderii săvârşirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului pe numele Vioricăi Dăncilă.

În ceea ce-l privește pe liderul PSD, plângerea vizează doar infracțiunea de divulgare de informații secrete.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here