Vimetco, start la vânzarea acțiunilor deținute la Alro/ Atenție, nu oricine poate cumpăra

Rușii de la Vimetco, acționar majoritar la Alro Slatina, au demarat acțiunea de vindere a unei părți din acțiunile deținute la compania românească.

„Compania a fost informată de către acționarul său majoritar, Vimetco N.V., care deține la acest moment 84,1898% din capitalul social al Companiei, de faptul că acesta analizează opțiuni strategice pentru o potențială reducere a participației deținută în Companie, luând în considerare orice opțiune disponibilă în funcție de condițiile de piață, inclusiv o ofertă publică secundară de vânzare de acțiuni pe Bursă de Valori București”, anunța, în luna mai a acestui an, compania din Slatina.

Recent, reprezentanții Alro au deschis o pagină de internet pe care se găsesc informații referitoare la oferta publică privind vânzarea a o parte din pachetul majoritar de acțiuni deținut de Vimetco. În capitolele ce premerg detaliile ofertei se arată însă că nu oricine poate cumpăra acțiuni la companie.

„Materialele (care se referă la oferta publică – n.r.) nu reprezintă şi nu fac parte din nicio ofertă sau solicitare de a cumpăra sau a subscrie valori mobiliare în Australia, Canada, Japonia, Africa de Sud sau în orice altă jurisdicție în care astfel de oferte sau vânzări sunt ilegale.

Următoarele materiale (care se referă la oferta publică – n.r.) nu reprezintă o ofertă de vânzare valori mobiliare în Statele Unite. Valorile mobiliare la care se referă aceste materiale nu au fost înregistrate conform Legii Valorilor Mobiliare din 1933 a Statelor Unite, astfel cum a fost modificată (“Legea Valorilor Mobiliare a S.U.A.”) și nu pot fi oferite sau vândute în Statele Unite fără înregistrare sau scutire de la înregistrare, sau într-o tranzacție care nu face obiectul cerințelor de înregistrare în temeiul Legii Valorilor Mobiliare din S.U.A. Nicio ofertă publică de valori mobiliare nu se va desfășura în Statele Unite ale Americii.

Materialele se adresează şi sunt destinate numai persoanelor din statele membre ale Spațiului Economic European (“SEE”), altele decât România, care sunt “investitori calificați” în sensul articolului 2(1)(e) din Directiva privind Prospectul (Directiva 2003/71/CE și modificările acesteia, inclusiv Directiva 2010/73/UE, în măsura în care sunt acestea implementate în statul membru relevant al Spațiului Economic European) și orice măsură de implementare din fiecare Stat Membru relevant al SEE („Directiva privind Prospectul”). În plus, acest document este distribuit și destinat exclusiv către (i) persoanele care se află în afara teritoriului Regatului Unit sau (ii) persoane cu experiență profesională în domeniul investițiilor care cad sub incidența prevederilor articolului 19(5) din Legea privind Serviciile si Pietele Financiare din 2000 (Promovarea Financiară), Ordinul 2005 („Ordinul”) sau (iii) entităţi cu venituri cu o valoare netă ridicată si alte persoane cărora le poate fi comunicată în mod legal, care cad sub incidența prevederilor Articolului 49(2)(a) (d) din Ordin (toate aceste persoane definite la punctele (i), (ii) și (iii) de mai sus, denumite împreună “persoane relevante”). Orice invitație, ofertă sau acord pentru subscriere, cumpărare sau dobândire în orice alt mod a valorilor mobiliare va fi realizată numai cu persoane relevante. Orice persoană care nu este o persoană relevantă nu ar trebui să acționeze sau să se bazeze pe acest document sau pe orice conținut al acestuia.

În cazul în care nu aveți permisiunea să vizualizați materialele de pe această pagină de internet sau nu sunteți sigur dacă aveți permisiunea să vizualizați aceste materiale, vă rugăm să părăsiți această pagină de internet. Aceste materiale nu trebuie să fie făcute publice sau transmise în orice mod, distribuite sau circulate în sau către orice jurisdicție în care aceste oferte sau vânzări sunt ilegale”, se arată pe pagina de internet a Alro.

Vimetco a scos la vânzare aproape 356,89 milioane de acţiuni, iar Conef 26,09 milioane de titluri.

Anul trecut, producătorul de aluminiu a obţinut un profit net de 391 milioane de lei, de peste cinci ori mai mare faţă de cel din 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here