PSD vrea suspendarea lui Iohannis, ALDE se mai gândește

În timp ce Liviu Dragnea insistă cu suspendarea lui Klaus Iohannis, Ludovic Orban face un apel către social democraţi să nu devină părtaşi la un asemenea demers. Pentru ca procedura să fie declanşată, PSD are nevoie de un acord în coaliţie. Însă partidul lui Călin Popescu Tăriceanu nu se grăbeşte să exprime o poziţie clară. O decizie ar urma să fie luată luni.

Liderul PSD a vorbit primul despre suspendarea lui Klaus Iohannis, la scurt timp după ce a avut o discuţie cu partenerul de alianţă, Călin Popescu Tăriceanu.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: Suspendarea preşedintelui trebuie să fie o opţiune serioasă.

În locul preşedintelui ALDE a vorbit tot Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: Şi domnul Tăriceanu a spus că trebuie să analizăm foarte serios în zilele astea şi luni să luăm o decizie, da sau nu.

Reprezentanţii ALDE îi cer preşedintelui să respecte decizia CCR în privinţa şefei DNA, dar nu par încântaţi de ideea suspendării.

Andrei Gerea, deputat ALDE: Ar trebui să fie o decizie bine cumpănită, nu este un lucru simplu şi, repet, nu este un lucru de dorit suspendarea preşedintelui.

Liderii PSD din teritoriu au acelaşi discurs: nu vor suspendarea preşedintelui, dar scenariul trebuie analizat.

Gabriel Zetea, vicepreşedinte PSD: Va pune Partidul Social Democrat cu spatele la zid, ne vom vedea puşi în situaţia în care vom fi obligaţi, pentru respectarea legii în România, să-l suspendăm pe preşedinte, deşi nu ne dorim.

Dumitru Buzatu, preşedinte PSD Vaslui: Din nefericire, această variantă de acţiune, probabil, va deveni inevitabilă dacă preşedintele Klaus Iohannis va continua să nu respecte Constituţia.

Gabriel Nasra, preşedintele PSD Cluj: De câteva luni, preşedintele Iohannis îşi doreşte suspendarea, încearcă prin toate mijloacele să găsească o modalitate pentru a-şi asigura un nou mandat de preşedinte.

Înainte de a lua o decizie, PSD pregăteşte ofensiva pe plan extern.

Gabriel Zetea, vicepreşedinte PSD: Partidul Social Democrat va trebui să vorbească cu toate instituţiile europene, să le transmită situaţia de fapt din România.

UDMR a anunţat deja că nu e de acord cu suspendarea preşedintelui.

Kelemen Hunor, preşedinte UDMR: Nu există motiv de suspendare, nu. Nu susținem așa ceva.

În schimb, liberalii le-au trimis un mesaj explicit parlamentarilor PSD.

Ludovic Orban, preşedinte PNL: Să nu urmeze nebunia lui Liviu Dragnea şi să nu devină părtaşi la un demers care poate să creeze un rău imens României.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here