BOMBĂ: Se recalculează PENSIILE în România! Vezi AICI dacă și pensia ta este vizată

Aproximativ 100.000 de pensionari care au lucrat în grupele I şi II de muncă, şi care au ieşit la pensie în perioada 1990 – 2011, vor beneficia, la nivel naţional, de recalcularea din oficiu a pensiilor şi de o majorare a veniturilor în urma acestui proces. 

Procesul de recalculare va începe la 1 octombrie.

Anunţul a fost făcut sâmbătă, la Deva, de către deputatul Ilie Toma (PSD), unul dintre iniţiatorii amendamentelor votate miercuri de Camera Deputaţilor, la Legea sistemului public de pensii.

Potrivit acestuia, categoriile profesionale la care se vor aplica noile prevederi sunt foştii angajaţi din minerit, siderurgie, construcţii, căi ferate şi alte domenii care s-au încadrat în grupele I şi II de muncă.

“Proiectul de lege ce a fost votat în Camera Deputaţilor îndreaptă inechităţile şi dezechilibrele create de-a lungul timpului prin diverse articole legislative care s-au suprapus şi se pare că nu au fost cele mai eficiente. (…) El se adresează unui număr de aproximativ 100.000 de pensionari, la nivel naţional. În judeţul Hunedoara vor fi recalculate în jur de 12.000 de dosare care includ mineri, siderurgişti, constructori, grupele I şi II de la CFR, toate categoriile care, la vremea respectivă, au fost încadrate în grupa I – grupă specială şi grupa a II-a – grupă deosebită”, a explicat, citat de Agerpres, Ilie Toma, fost director al Casei Judeţene de Pensii Hunedoara.

El a precizat că prin noile reglementări stagiul minim de cotizare a fost stabilit la 20 de ani de muncă pentru mineri şi 25 de ani pentru siderurgişti.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here