PNL Olt, reprezentat într-un consiliu local de oraș de un condamnat penal DEFINITIV

Exif_JPEG_420

PNL Olt a fost reprezentată, până de curând, într-un consiliu local de oraș, de o persoană condamnată penal, definitiv, la doi ani de închisoare cu suspendare, căreia legislativul local nu i-a retras calitatea de ales local, așa cum cere legea, iar partidul pe listele căruia a fost ales consilier nu i-a retras, nici el, sprijinul politic după ce sentința de condamnare a rămas definitivă.

Este vorba despre Ștefan Pârlea, condamnat, în 20 septembrie 2016, la un an si opt luni de închisoare pentru „săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante”. În 3 februarie 2017, Curtea de Apel Craiova i-a respins apelul, admițând, în schimb, apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Corabia și condamnând inculpatul la doi ani de închisoare cu suspendare.

După ce sentința a rămas definitivă, secretarul Primăriei Corabia avea obligația să formuleze un referat în acest sens, iar legislativul trebuia să ia act și să declare postul de consilier vacant. Nu s-a întâmplat acest lucru, și nici organizația locală a PNL nu i-a retras sprijinul politic. El s-a bucurat de susținerea unor colegi de partid, printre care se număra și Ioana Gherghiță, fostă președintă a PNL Corabia.

Abia acum, după ce conducerea PNL Olt a dizolvat organizația din Corabia și după la vârful acesteia au fost aleși noi lideri, Ștefan Pârlea a fost exclus din partid.

„Secretarul primăriei trebuia să constate condamnarea lui, să facă un referat, iar consiliul local trebuia să ia act și să vacanteze postul de consilier local”, a declarat președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu.

La întrebarea de ce partidul l-a păstrat și nu i-a retras sprijinul politic, Voiculescu a spus că organizația locală trebuia să facă acest lucru. De ce nu l-a făcut? „N-aș putea să vă răspund”, a precizat liderul PNL Olt.

Locul lui Pârlea în Consiliul Local Corabia va fi preluat de Mircea Daniel Popescu, care a demisionat, în acest sens, din calitatea de consilier județean.

O dată cu Pârlea a fost exclus și Ionel Vladu. Locul lăsat liber de acesta în cosiliul local va fi ocupat de Costel Vârdol, profesor de matematică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here