Executivul nu a adoptat o OUG privind grațierea și amnistia. Joi va fi din nou ședință de Guvern

Sursa foto: digi24.ro

Guvernul s-a reunit marţi în şedinţă. Nu a fost adoptată nicio Ordonanţă de Urgenţă privind aministierea şi graţierea unor fapte de corupţie. O nouă ședință de Guvern ar urma să aibă loc joi.

Nu a fost adoptată în ședința de Guvern de astăzi o Ordonanță de Urgență privind amnistia și grațierea, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu. Acesta a confirmat, pe de altă parte, că Executivul se va reuni din nou, joi, în ședință.

Întrebat de ce au loc două şedinţe de Guvern în aceeaşi săptămână, purtătorul de cuvânt a explicat că era urgentă adoptarea unei Ordonanţe privind deşeurile, astfel că s-a convocat o şedinţă în ziua de marţi.

„În această zi a fost adoptat un act foarte important, acea OUG de la Ministerul Mediului, care nu suporta amânare şi s-a luat decizia să se facă această şedinţă pentru a se adopta acest act. Asta pe de-o parte, pe de de altă parte, având în vedere că se apropie vacanţa parlamentară şi sunt acte normative ce au nevoie de adoptare şi nu suportă amânare şi în funcţie de avizele care vor veni, atunci joi vor fi incluse pe ordinea de zi”, a spus Nelu Barbu.

Nelu Barbu a confirmat și întâlnirea de mâine dintre premier şi preşedintele Klaus Iohannis.

Nu vă pot spune ora. Vă pot confirma că mâine va fi o întâlnire între premierul României şi preşedintele României, ora va fi comunicată de Biroul de presă”, a spus el.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here