Surse: PSD vrea amnistie fiscală pentru cei cu datorii la 31 decembrie 2017. Cine sunt beneficiarii

Guvernul PSD-ALDE pregătește o amnistie fiscalăDarius Vâlcov, eminenţa cenuşie a programului economic al social-democraților, a anunțat că aceasta este prevăzută în programul de guvernare.

Surse din Ministerul de Finanțe au declarat pentru Hotnews că se în calcul ca amnistia fiscală să se aplice celor cu datorii la 31 decembrie 2017, atât persoanelor fizice, cât și juridice.

“Vorbim de circa 100 miliarde lei, din care doar 3 miliarde sunt datorii ale persoanelor fizice. Mare parte din sumă nu mai poate fi recuperată, așa că mai bine să o ștergem. Pe partea de persoane juridice sunt circa 17 miliarde lei care pot fi recuperate, dar în decursul a foarte mulți ani”, au spus sursele citate.

Problema cea mare este cea a companiilor de stat, au precizat sursele. Acestea spun că, din cauza legislației europene pe tema ajutorului de stat, companiile nu pot fi ajutate.

„Așadar, decât să le închidem, pentru că vorbim de locuri de muncă, nu mai bine le ajutăm?”, au spus sursele Hotnews.

Amintim că și Darius Vâlcov a făcut referire la aceste cazuri. El a a precizat că există datorii ale afaceriștilor și ale persoanelor fizice de 98 de miliarde de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here