Concesionarea terenului pe care McDonald’s ar vrea să ridice un restaurant în Slatina va fi supusă, joi, adoptării în consiliul local

Consilierii locali vor dezbate și supune aprobării, în ședința extraordinară de joi, 19 iulie, un proiect de hotărâre privind concesionarea, prin licitație publică, a terenului de pe suprafața fostei unități militare pe care și-l dorește, printre alte mari branduri, și McDonald’s, pentru construirea unui restaurant. Printre condițiile pe care primăria le impune, prin caietul de sarcini, celui ce va câștiga licitația se numără și cea privind crearea a cel puţin 50 locuri de muncă, în termen de un an de la finalizarea investiţiilor ce se vor realiza pe terenul concesionat.

Este vorba despre un teren de 3.443 de metri pătrați pe care și-l doresc mai multe companii internaționale pentru construirea unei unități de alimentație publică. Aleșii Slatinei vor lua în discuție și aprobarea caietului de sarcini și a documentației de atribuire.

„Vom supune aprobării de către consiliul local concesionarea, prin licitație publică, a terenului de 3.443 mp și caietul de sarcini. Pentru desfăşurarea procedurii de licitaţie, este obligatoriu ca, în urma publicării anunţului de licitaţie, să fie depuse cel puţin trei oferte valabile. În cazul în care, în urma publicării anunţului de licitaţie, nu au fost depuse cel puţin trei oferte valabile, vom fi nevoiți, obligatoriu, să anulăm procedura şi să purcedem la organizarea unei noi licitaţii, începând iarăși cu etapa publicării anunțului de licitație”, a declarat inițiatorul proiectului, viceprimarul Claudiu Stăncioiu (foto).

Printre condițiile pe care primăria le impune, prin caietul de sarcini, celui ce va câștiga licitația se numără și cea privind crearea a cel puţin 50 locuri de muncă, în termen de un an de la finalizarea investiţiilor ce se vor realiza pe terenul concesionat.

Municipalitatea a demarat deja, în urma aprobării unui proiect de hotărâre, demolarea celor trei imobile în care a funcționat fosta unitate militară, două dintre ele fiind puse la pământ până în momentul de față.

Printre propunerile pe care Primăria Slatina le-a primit de la mai mulți investitori pentru construirea unei unități de alimentație publică pe terenul fostei unități militare se regăsește și intenția McDonald’s de a deschide un restaurant în Slatina. Scrisoarea de intenție a reprezentanților McDonald’s s-a aflat printre documentele pe care consilierii locali le-au avut în vedere când, în ședința ordinară de luna trecută, au aprobat un proiect de hotărâre privind „însușirea propunerii de concesionare a terenului în suprafaţă de 3443 mp, situat în intravilanul municipiului Slatina, strada Tunari nr. 1, ce aparține domeniului public al municipiului Slatina, în vederea realizării obiectivului de investiții «Rețea de alimentație publică»”.

Prin proiectul de act normativ respectiv aleșii Slatinei și-au însușit și raportul de evaluare a terenului respectiv, care are o valoare de piață de 386.000 euro, echivalentul a 1.798.000 lei, și o valoarea unitară de 112 euro/mp, echivalentul a 522 lei/mp – suma minimă de la care va porni licitația.

Consilierii locali au aprobat, atunci, și studiul de oportunitate privind concesionarea terenului.

Municipalitatea a demolat două dintre cele trei imobile în care a funcționat fosta unitate militară

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here