Pronunţarea pe modificările la codul de procedură penală şi legile justiţiei, amânată de CCR pentru la toamnă după solicitarea lui Iohannis

Curtea Constituţională a amânat, miercuri, dezbaterile privind modificările la codul de procedură penală până pe 25 septembrie. Această decizie vine pentru ca sesizările de neconstituţionalitate depuse de PNL şi USR, cât şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, să fie discutate în acelaşi timp cu cea depusă de preşedintele Klaus Iohannis.

În plus, şi pronunţarea asupra obiecțiilor de neconstituționalitate formulate de Opoziție, ÎCCJ și a președintelui Klaus Iohannis legată de proiectele care modifică Legile Justiției a fost amânată de Curtea Constituţională tot până în septembrie.

Aceste amânări vin în contextul în care Klaus Iohannis a redactat o scrisoare către Curtea Constituţională în care cere amânarea hotârârilor până după publicarea raportului Comisiei de la Veneţia privind legile justiţiei.

Într-o opinie preliminară, Comisia de la Veneţia a criticat dur modificările în special cele privind procedura de numire şi revocare a procurorilor-şefi, cât şi înfiinţarea unei secţii speciale de anchetare a magistraţilor.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here