Ai restanţe la întreţinere? ADIO apartament! Sancţiunile DRASTICE au intrat în vigoare

Lovitură pentru restanţierii la întreţinere. O lege nouă a intrat în vigoare şi le oferă puteri uriaşe asociaţiilor de proprietari.

Aceştia îi pot amenda pe locatari dacă nu deschid uşa pentru reparaţii urgenţe sau refuză să ia măsuri pentru consolidarea imobilului.

Însă cele mai grave sancţiuni le riscă cei care acumulează datorii la întreţinere!Ccu mai mult de trei luni întârziere la plata întreţinerii, datornicul se va alege cu o notificare în cartea funciară, iar asociaţia va putea pune o ipotecă pe locuinţa acestuia.

”Conform noii legi, un rău platnic riscă să îşi piardă apartamentul, ca cea mai gravă dintre sancţiuni. Asta în cazul în care nu s-ar putea prelua din veniturile pe care le are o cotă parte ca într-un termen rezonabil să poată achita datoria”, a declarat Dan Rujan, președinte de bloc pentru stirileprotv.ro.

Legislaţia prevede şi alte sancţiuni drastice, um este cazulc celor care refuză accesul în locuinţă administratorului, preşedintelui sau unui membru al comitetului executiv împreună cu o persoană care face reparaţii, în caz de urgenţă. În acest caz se aplică amenzi cuprinse între 500 şi 3.000 de lei.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here