Daniel Botănoiu, despre ministrul Daea după gafa cu evreii: „Un erudit, un om profund”

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Daniel Botănoiu a simțit nevoia să îi ia apărarea șefului său, ministrul Petre Daea, după ce acesta a făcut gafa de a compara, într-o declarație televizată, incinerarea porcilor bolnavi de pestă porcină africană cu uciderea evreilor la Auschwitz.

În plin scandal cu rezonanță pe toate canalele de televiziune după ce ministrul Agriculturii a comparat incinerarea porcilor bolnavi de pestă pornică africană masacrul evreilor nevinovați, uciși de naziști prin gazare la Auschwitz, Daniel Botănoiu spune despre Petre Daea că este „un erudit, un om profund” care „îşi dă haina de pe el pentru oameni”.

„Îl cunosc pe domnul ministru Petre Daea de mult prea mulți ani și pot spune că știu ce fel de om este. Un erudit, un om profund, un om care-și dă haina de pe el pentru oameni! Gândiți-vă doar la faptul că lucrăm împreună de peste 20 de ani! 

În mod clar dânsul are un stil propriu și aparte de a comunica, dar asta nu înseamnă că nu este un bun profesionist. Și garantez că iubește tot ce respiră pe acest pământ! Exprimarea nefericită a dânsului a cauzat rumoare și sunt convins că nu a vrut să se ajungă aici.

Îmi exprim în continuare încrederea în OMUL Petre Daea… cu toții greșim, unii mai mult, alții mai puțin, important însă este faptul că regretăm atunci când constatăm că s-a întâmplat asta! Eu cred ca omul Petre Daea regretă enorm acum… și trebuie să-i fim alături!”, a scris, pe pagina sa de facebook, Daniel Botănoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here