Echipa „Robcon 77” din Slatina merge la Olimpiada Internaţională de Robotică din Thailanda cu sprijinul primăriei

Cei trei elevi slătineni pasionați de robotică și care formează echipa ROBCON 77, Vlad Coneschi, Robert Vădăstreanu și Gabriel Constantinescu, vor merge la Olimpiada Internaţională de Robotică WRO 2018 din Thailanda cu sprijinul financiar al primăriei.

Un proiect de hotărâre care prevede acordarea de sprijin financiar în sumă de a 10.000 lei, inițiat de viceprimarul Gigi Vîlceleanu, așteaptă să intre în dezbaterea consiliului local, pentru aprobare.

Sprijinul primăriei vine după ce Vlad Coneshi, Robert Vădăstreanu și Gabriel Constantinescu au câștigat locul I la Olimpiada Națională de Robotica WRO 2018.

Cei trei tineri talentați nu sunt la o primă reușită în domeniul roboticii. În urmă cu doi ani, Vlad Coneschi, Robert Vădăstreanu şi Gabriel Constantinescu reușeau să se califice în sferturile de finală ale Olimpiadei Internaţionale de Robotică, din India, la care au participat echipe din 80 de ţări. Pentru deplasarea în India ei au fost ajutați, de asemenea, de Primăria Slatina, care le-a acordat un sprijin financiar de 1.200 de euro.

Primăria Slatina îi va sprijini financiar pe cei trei tineri care formează echipa de robotică „Robcon 77” să ajungă la Olimpiada Internaţională de Robotică WRO 2018 din Thailanda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here