ONU, palmă pentru Poliţia Română în scandalul şoferului anti-PSD: Se schimbă CODUL RUTIER?!

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) vine cu precizări importante în cazul șoferului cu numere anti-PSD.

ONU susţine că și în România ar fi trebuit să fie valabil amendamentul propus de Belgia și intrat în vigoare în 2016, care le permite şoferilor să aibă numere de înmatriculare formate doar din litere.

Concret, dacă în decurs de un an, România nu s-a opus acestui amendament – și n-a făcut-o -, prevederea a intrat în vigoare în toate statele semnatare, susţin reprezentanţii ONU, într-un răspuns pentru Digi24.

„În acord cu articolul 49 (2) al Convenției asupra Traficului Rutier (Viena, 8 noiembrie 1968), amendamentul propus pentru paragraful 1 al anexei 2 a Convenției a intrat în vigoare pentru toate părțile semnatare la data de 19 septembrie 2016”, a declarat purtătorul de cuvânt al organizaţiei internaţionale.

Precizările ONU vin după decizia poliţiştilor de la Bucureşti de a-l sancţiona pe Răzvan Ştefănescu în baza Convenţiei de la Viena, ratificată de România în 1980.

Inițial, convenţia prevedea că șoferii trebuie să aibă cel puțin o cifră în componența numărului de înmatriculare. Numai că această textul documentului a suferit unele modificări în 2016, în urma unui amendament depus de Belgia, care recunoaște dreptul șoferilor de a avea numere de înmatriculare formate exclusiv din litere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here