Marius Iancu: Guvernul susținut de PSD a pus în practică o parte din proiectele asumate

Guvernul susținut de PSD a pus în practică o parte din proiectele asumate, ceea ce înseamnă creștere economică, venituri mai mari în bugetul statului cu 36% și bani mai multi în buzunarele românilor, declară deputatul de Olt Marius Iancu, făcând referire la bilanțul Guvernului Dăncilă la 6 luni de activitate, prezentat luna trecută de premierul României în Parlament. 

„Investiții considerabile în sănătate, educație, agricultură și în toate comunitățile locale, cea mai mică rată a șomajului, din ultimii 29 de ani, de 3,4%, creșteri de pensii și salarii, măsuri sociale și programe pentru stimularea agriculturii românești. 

Guvernul susținut de PSD a pus în practică o parte din proiectele asumate, ceea ce înseamnă creștere economică, venituri mai mari în bugetul statului cu 36% și bani mai multi în buzunarele românilor”, a scris pe pagina sa de socializare Marius Iancu.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că nivelul de absorbție al fondurilor europene a ajuns, în primul semestru, la 19%, iar obiectivul final este de 25%.

”Veniturile la bugetul de stat au fost in primele 6 luni cu 12% mai mari fata de aceeasi perioada a anului trecut. In vistieria statului au intrat, lunar, 530 de milioane de euro. Acest surplus au fost folosite pentru a sustine cresterile de venit ale populatiei, precum si cresterea investitiilor.

– Transferul contributiilor a adus la buget 12,6 miliarde de lei.

– Daca vom cumula plusul de 12,6 miliade din contributii cu minusul din 3,1 din impozitul pe venit constatam ca avem un beneficiu net la buget fara ai afecta nici pe angajati, nici pe angajatori.

– Reducerea deficitului la bugetul de pensii: Avem 3,1 miliarde lei care au ramas disponibili in bugetul de stat.

– Am fost acuzati ca nu atragem dusficiente fonduri europene. Sa ne uitam la cifre: Avem o crestere de 19,7% fata de anul trecut, dar o diferenta de 10 ori mai mare fata de primul trimestru din 2016.

– La fel de bine se vad diferentele si daca vom compara procentele de absorbtie. Pentru finalul acestui an ne-am propis sa atingem nivelul de 25%.

– Investitiile publice reprezinta un capitol vizat de critici. In semestrul I 2017 investitiile erau de 6 miliarde de lei. Acum sunt de 9,1 miliarde de lei. Graficul ne arata cat de lipsite de temei au fost aceste critici.”, a arătat Viorica Dăncilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here