ALERTĂ în Slatina: Poliția a declarat zone speciale de siguranță publică după scandalul rromilor/ Trupe SAS sunt pregătite să intervină

Conflictul dintre Clanul Sportivilor și mai mulți rromi petrecut duminică seară pe străzile Slatinei din cartierul Progresul și soldat cu victime care au ajuns la spital a atras reacții din partea Poliției, care a luat măsuri fără precedent în municipiul-reședință de județ, care a dispus instituirea unei zone speciale de siguranță publică.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu, efective de polițiști și jandarmi sunt atente pe zone sensibile unde, în caz de pericol, va acționa și o grupă de intervenție din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

„Pentru prevenirea unor astfel de fapte și pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică pe raza municipiului Slatina, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Olt a dispus instituirea unei zone speciale de siguranță publică.

În cadrul acesteia vor acționa în sistem integrat polițiști din cadrul Poliției municipiului Slatina și efective de jandarmi

Dispozitivul de ordine publică va fi direcționat în zonele cele mai sensibile din cartierul Progresul, și zona va fi asigurată și de către o grupă de intervenție din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale”, a declarat ofițerul de relații cu presa al Poliției.

În cartierul Progesul din Slatina a fost scandal mare duminică seară. Zeci de persoane, membrii ai Clanului Sportivilor și mai mulți rromi, s-au bătut pe străzile Garoafelor și Panselelor. Mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale pe care le-au primit la spital.

Victimele au fost însoțite La Urgențe de zeci de rude.

Conflictul, pornit în jurul orei 22.00, a fost stins de polițiști și jandarmi luni dimineață, în jurul orei 01.40.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here