Reumatismul poate fi tratat cu cimbru/ Scapă pentru totdeauna de dureri și amorțeală

Reumatismul nu este o afecțiune care îi afectează doar pe cei mai în vârstă, așa cum se crede. Durerile apar în special în sezonul rece, din cauza expunerii la frig sau umiditate.

Există însă o modalitate simplă și eficientă care te poate scapă de reumatism. Știai că cimbrul face minuni în astfel de cazuri? Această plantă îmbunătățește circulația sângelui și calmează eficient durerile. Iată ce trebuie să faci că să scapi de reumatism:

  • fă comprese calde cu tifon și cimbru, aplică-le pe zonele unde simți durere și lasă-le să acționeze timp de jumătate de ora. Repetă procedura ori de câte ori simți dureri. Vei observă că, la un moment dat, acestea nu își vor face apariția;
  • cumpără ulei de cimbru și seară, înainte de culcare, masează-te cu el în zonele în care ai probleme;
  • bea de două ori pe zi ceai de cimbru. Face minuni împotriva reumatismului!

Simptomele bronșitelor acute sau cronice, a virozelor respiratorii și tusei pot fi reduse cu tinctura de cimbru, care are efect expectorant. În adaos cu extract de ciuboțica-cucului, tratamentul cu tinctura de cimbru are acțiune bronhodilatatoare, expectorantă și calmanta. Se recomandă consumul a câte o linguriță din fiecare tinctura, de câte 4-6 ori pe zi, timp de 2 săptămâni.

  • În tratamentul astmului, pneumoniei și infecțiilor respiratorii se recomandă administrarea de ulei volatil, câte 2-3 picături pe zi, timp de 2 săptămâni.
  • Uleiul are efect antibiotic și bronhodilatator puternic. Faringită și laringita pot fi calmate tot cu ajutorul uleiului de cimbru.
  • Colițele și enterocolitele pot fi tratate cu ajutorul pulberei de cimbru. Simptomele colonului iritabil (spasmele digestive și balonarea) pot fi reduse prin tratament cu pulbere de cimbru, pentru că are efect antiinflamator și distruge flora bacteriană de fermentație. Se ia câte o jumătate de linguriță de pulbere, de 4 ori pe zi.
  • În tratamentul sinuzitelor, se utilizează tot uleiul volatil de cimbru, sub formă de inhalații. Se pot aplică și comprese pe frunte cu tinctura de cimbru, care se țin timp de cel puțin 20 de minute.

Bine de știut

Nu este indicat să utilizați pe cale internă uleiul esențial de cimbru, fără acordul medicului. Dacă intenționezi să folosești extern uleiul esențial de cimbru, trebuie să știi că acesta poate irită pielea. Indiferent sub ce formă, cimbrul de cultură este contraindicat femeilor însărcinate.

Sursa: desprerelatii.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here