Rugăciunea care se spune în postul Sfintei Marii – Bătrânii spun că îndeplinește orice dorință

Sursa foto: desprerelatii.net

Pentru creștini, pe 1 august începe unul dintre cele mai importante posturi de peste an. Pe 15 august, ortodocșii pomenesc Adormirea Maicii Domnului, mama Domnului Nostru Iisus Hristos.

În timpul Postului Adormirii Maicii Domnului, împreună cu slujba Vecerniei, se săvârsesc cele două Paraclise ale Fecioarei Maria, iar în ajunul praznicului Prohodul Maicii Domnului.

Postul Adormirii Maicii Domnului înseamnă înfrânare nu doar de la anumite alimente, ci de la tot ce ne desparte de Dumnezeu. Dacă ne ținem departe de anumite mâncăruri, să ne ținem departe și de păcate.

Să nu ne întristăm că pierdem satisfacția pe care ne-o aduce hrană de „dulce”, căci prin reținerea de la ea vom fi părtași unor daruri care ne fac moștenitori ai Împărăției lui Dumnezeu.

Iată rugăciunea de pocăînţă către Maică Domnului pe care o poți spune în timpul postului, până pe dată de 15 august și nu numai:

Așadar, așază-te în fața unei icoane a Sfintei Fecioare și roagă-te astfel:

„Sfântă Maria, mă îndrept plin de încredere către Ține, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei ascultă în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu.

Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog, cu umilință, să îmi aduci liniște în tristețea și durerile mele.

În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima când ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casă ta din Betania, te implor, roagă-te pentru mine și familia mea că să-l păstrăm pe Dumnezeu în inimă astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (aici se spune dorința).

Te implor, Ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt balaurul care șade la picioarele tale.”

Binecuvântată eșți tu între femei și binecuvântat este rodul pântecului tău care a născut pe Mântuitorul sufletelor noastre Iisus Hristos. Sfântă Marie, Maică de Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoșii acum și în ceasul morții noastre. Amin.”

Acum și pururea și-n vecii vecilor,

Amin.”

Sursa: desprerelatii.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here