Violențe la mitingul din Piața Victoriei. Momentul în care câțiva provocatori aruncă cu bucăți de carosabil. Jandarmeria face apel la calm

Jandarmeria Română îi îndeamnă pe oamenii care vor să protesteze în Piața Victoriei să nu vină însoțiți de copii, dat fiind că protestul nu a început oficial încă și deja s-au înregistrat mai multe acte de violență. Aproape 40 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Jandarmii îi îndeamnă pe manifestanți să stea departe de grupurile care provoacă violență.

Instituția precizează că respectă dreptul tuturor celor care vor să precizeze pașnic.

”Vă rugăm să vă delimitați de grupurile care provoacă violență! Pentru siguranța voastră și a tuturor! Un grup de oameni poate denatura complet scopul unui protest anunțat inițial, pe rețelele de socializare, ca fiind unul pașnic. Recomandăm celor care intenționează să se alăture protestatarilor din Piața Victoriei să nu vină însoțiți de copii. Demersul nostru vine ca urmare a violențelor înregistrate în ultimele ore.

Facem, în continuare, apel la calm!  Respectăm dreptul tuturor celor care doresc să protesteze pașnic! Respectăm, în egală măsură, dreptul celor care nu doresc să protesteze!  Suntem și rămânem în slujba cetățenilor! Singura noastră preocupare este liniștea voastră, a tuturor și nu vom ezita să o restabilim ori de câte ori ea este tulburată”, este mesajul Jandarmeriei Române.

Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, a declarat că din mulțime au fost aruncate bucăți din carosabil, pungi cu urină și excremente. Provocatorii vor fi identificați și vor fi luate măsuri împotriva lor.

”Vom lua măsuri pentru identificarea celor care au provocat aceste conflicte. Vor fi căutați toți aceia care au aruncat asupra forțelor de ordine cu obiecte contondente, cu bucăți din carosabil, au fost folosite inclusiv pungi cu urină și excremente care au fost aruncate în direcția forțelor de ordine. Și persoane care protestează au fost lovite de către obiectele aruncate din mulțime. Am avut trei colegi care au fost răniți din cauza obiectelor aruncate. Un coleg a fost mai grav, a avut o fractură la un deget și a primit îngrijiri medicale”, a declarat Georgian Enache, citat de Digi24.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here