Beție cruntă la volan: Șofer din Olt, depistat de polițiști cu o alcoolemie de 1,15 mg./l

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Caracal au depistat, săptămâna trecută, pe raza localității, un bărbat, de 32 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică de 1,15 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Valoarea este una foarte mare, indicând că omul era era în stare de beție cruntă.

Au fost întocmite acte procedurale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Acesta nu este singurul caz descoperit de oamenii legii săptămâna trecută.

În data de 11 august, polițiștii Secției de Poliție Rurală Deveselu au depistat în trafic un bărbat, de 50 de ani, din comuna Redea, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu având o concentrație de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Polițiștii au condus conducătorul auto la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice de sânge, însă acesta a refuzat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de conducere unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Duminică, 12 august, acționând pe raza comunei Brebeni, polițiștii au depistat un bărbat, de 28 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La aceeași dată, polițiștii rutieri au depistat în trafic, pe raza comunei Teslui, un bărbat, de 23 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentraţie de 0,40 mg./l alcool pur în aerul expirat.

Șoferii depistați cu musca pe căciulă vor răspunde penal pentru faptele lor, pentru că, în toate cazurile, oamenii legii au deschis anchete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here